Een compleet nieuwe versnellingsbak kost veel geld. In plaats van het onderdeel direct te vervangen, kunt u er ook voor kiezen om een auto-onderdeel een tweede leven te geven door het te laten reviseren of het te vervangen door een gereviseerd onderdeel. De versnellingsbak wordt uit elkaar gehaald en alle afzonderlijke delen worden grondig gereinigd. Roos Transmissie Service is gespecialiseerd in het reviseren van versnellingsbakken van vele typen en merken.

Het aantal kilometers dat een auto gereden heeft is zeer zeker van invloed op de kwaliteit van de versnellingsbak. Sommige onderdelen werken onder een hoge druk en zijn daarom onderhevig aan slijtage zoals lagerbussen, fricties, remband en kleppenhuis. Om te controleren of de koppeling van een versnellingsbak in orde is, zal tijdens een proefrit het koppelingspedaal mooi moeten aangrijpen, zoals dat heet. De koppeling mag niet slippen, trillen, rammelen of een gierend geluid maken.

Handbak

Bij een handbak moeten alle versnellingen soepel inschakelen -dus niet haken-. Tijdens stevig optrekken mag de koppeling niet slippen. Wanneer u denkt dat uw auto aan revisie toe is, let dan goed op of u bij een handbak afwijkende geluiden hoort zoals een gierend lager geluid. Ook geldt bij de handbak dat de versnellingsbak schoon en droog moet zijn. De auto mag dus geen olie lekken.

De laatste modellen auto’s hebben geen peilstok meer en zodoende is de olie moeilijk te controleren op kleur en reuk. Roos Transmissie Service kan de kwaliteit van de olie van de automaatbak van een occasion controleren of deze mooi van kleur is. De automaat moet bovendien mooi inschakelen van vooruit naar achteruit en tijdens de proefrit mag de bak niet slippen, bonken of laat schakelen. Om te controleren of een automaatbak aan revisie toe is, moet u erop letten dat er geen vreemde geluiden hoorbaar zijn. Verder kunnen diagnoselampjes op het dashboard branden wat aangeeft dat er iets mis is. Indien er olieplekken onder de auto liggen of oliedruppels aan de versnellingsbak hangen, houdt u er dan rekening mee dat uw versnellingsbak van uw auto gerepareerd of gereviseerd moet worden.